Bezár
Nem reklámokat fogunk küldeni, nem adjuk ki harmadik félnek az adataidat és bármikor könnyedén leiratkozhatsz. (itt egy hírlevél minta)
Kíváncsi vagyok rá,,

Művészellátó

10. Lecke - A fej - művészellátó

Művészet

Házhozszállítás | Garancia | Kosár tartalma | Pénztár | Info: +36 20 421 46 73

  Művészellátó  gyorskereső


Mit nem találsz? Írd ide!

művészellátó Keresés
Részletes keresés

A 10 utolsó keresés:

oromszegő, bőrfesték, olcsó viasz kréta encaustic technikához, kör alakú feszített vászon, viasz kontúr, dombornyomó gép, fűzolap használata, óra belső, kottarajzoló, kreat

Egyéb keresések:

festék, papír, színes, kreatív, hobby, bolt, akvarell, készlet, sablon, kellékek

  új művész videók  gyártók


Művészkellék gyártók
művészellátó   művészkellék akció   művészellátó   művészkellék akció

  művészkellék akció

  új alkotások


tlaci Festészet alkotása
alkotás
jutanna Festészet alkotása
alkotás
Szabi Festészet alkotása
alkotás
Szabi Grafika alkotása
alkotás
modelfiu1 Grafika alkotása
Hegyvideki Varos alkotás
További művész alkotások...

  új művész képek  új művész tagjaink


trixi
trixi
Budapest

Stiga
Stiga
Tatabánya

akorsosember
akorsosember
Vitnyéd

józsibá
józsibá
Debréte

DBKnightYt
DBKnightYt
Komárom


  ki van itt?


Vendégek: 10

  művész címkék 

 

 

művészellátó - 10. Lecke - A fej10. Lecke - A fej


Folytatjuk a mai leckénkben az ember-ábrázolási ismereteinket. Megismerkedünk az emberi fej szerkezetével, arányaival, alakjával. Megtanuljuk a szem, a száj, a fül rajzolási technikáját is... 


(9 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innen látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.Mielőtt még bárkivel szót váltanánk következtethetünk gondolataira és érzelmeire arckifejezése alapján. Ránézésre bárkiről megállapítható, hogy boldog, szomorú vagy mérges. Azért fontos a rajzban is az arc, mert vele érzelmeket, hangulatokat fejezhetünk ki. Az arc tanulmányozásánál is alapformákat fedezzünk fel, mivel az arc általában széles, keskeny vagy kerek. Sok olyan tulajdonsága van, amely egyedivé tesz egy adott személyt. Ellenben viszont bizonyos formákhoz megszokott asszociációk társulnak, mint például a kerek archoz a vidámság. Egy kép magában hordozza az arcvonások kidolgozását is, hiszen egy nyári naphoz vidám, mosolygó arcokat képzelünk el.

Portré rajzolásakor azonban a legjellemzőbb arcvonásokat, kifejezéseket szemléltetjük.

Először is meg kell ismernünk a fej szerkezetét és arányait. A fej alapformája egy tojás alakjához hasonlít. Ha ezt felvázolja és egy vízszintes és egy függőleges vonallal kettéosztja, akkor a vízszintes vonal megadja a szemek helyzetét. A szem felé megrajzolható a szemöldök. Az orr hosszúsága a szemöldök és az áll közötti szakasz fele. A fül helye a szemöldök és az orr hegye közötti szakasz. A száj, pedig az orr és áll közötti távolság felső harmadán helyezkedik el. A haj pedig a teljes fejhossz felső harmadéban kezdődik.

Természetesen a rajz akkor nyeri el plasztikuságát, ha jelöljük a fény-árnyék hatásokat.

művészet

 

Ha a fejet elforgatjuk, és egy háromnegyed profilt készítünk, akkor a vonalak helyzete megváltozik. Ekkor az orr a függőleges vezérvonalról kiemelkedik és a kép közepén lesz, vagyis takarni fogja a távolabbi szemet.  Ilyen esetekben körültekintően kell megrajzolni a szemeket, nehogy dülledtek legyenek. Ha ez sikerül, akkor már gyorsan kialakul a tulajdonképpeni arc.

művészet

 

Most lássuk részletesen is, hogyan kezdjünk neki az arc jellegzetes elemeinek rajzolásához.

Az arc legkifejezőbb eleme a szem. Nagyon sokféle formájú szem létezik azonban, ha alaposan megfigyeljük, minden szem írisze kerek, de ha fordul a fej, akkor ellipszisnek látszik. Továbbá, hogy a pupillán megfigyelhető egy kis reflex fény, amely életet visz tekintetünkbe.  A szem mellett, a szemkörnyék kidolgozása is fontos, ezért figyeljük meg ezen környék domborulatai és íveit, az orrnyereg, szemhéj és szem közötti arányokat, takarásokat.

művészet

 

A másik fontos elem az arcon az orr, amely minden mozdulatunknál más képet mutat. Ha az orrot egy ék alakú testnek fogja fel, aminek három oldala van, akkor már könnyedén tudja ábrázolni ezt a testrészt.

művészet

 

Az arc másik legkifejezőbb eleme a száj. Alaphelyzetben az ajkak sokkal teltebbnek látszanak, mint mozgás közben. Továbbá ahol az ajkak találkoznak sötétebbek, ezért ezt erősebb vonallal kell meghúzni, mint a külső vonalakat, mert a rajz így adja meg a száj domborúságának látszatát.

művészet

 

A másik fontos elem az arcon az orr, amely minden mozdulatunknál más képet mutat. Ha az orrot egy ék alakú testnek fogja fel, aminek három oldala van, akkor már könnyedén tudja ábrázolni ezt a testrészt.

 

Mint ahogy korábban már leírtam, a fül helye a szemöldök és az orr hegye között van. Szemből nézve a két fül ferdén látszik, mégpedig a lefelé keskenyedő arc kontúrjának megfelelő mértékben.

művészet

 

Gyorsan kialakul a tulajdonképpeni arc.

művészet

 

Természetesen a rajz akkor nyeri el plasztikuságát, ha jelöljük a fény-árnyék hatásokat.

művészet

A fej rajzolásánál meg kell említenünk olyan jellemző vonásokat, amelyek megkülönböztetik a női és férfi arcokat. Az első ilyen lényeges eltérés a fejforma. A női fej lágyabb, kerekebb, így arca oválisabb, homloka gömbölyűbb. Míg a férfifej szögletesebbnek hat, mivel arccsontjai erőteljesebben látszanak.

Szemöldökük is különbözik. A férfiaké sűrűbb, egyenesebb és közelebb van a szemhez, míg a nőknek ívelt és a szemhéj környéke is nagyobb. 

További különbözőségek, hogy a nők orra és füle kisebb és az orr is keskenyebb, de a férfiak nyaka vastagabb.

művészet

A gyerekek esetében minden forma finom és gömbölyű, és itt még nincsenek lényeges eltérések.

 

Az arc rajzolásánál is első szempont, hogy megfigyelés után készítsünk vázlatokat, amelyen először csak az alapformát vázoljuk fel. Az arc egészére koncentrálva alakítsuk ki az arányokat, nyugodtan használjunk vázoló vonalakat. A vázoló vonalak segítenek az arc felépítésében, a formák és domborúság érzetének kialakításában.

Itt is elsődleges szempont a megfigyelés, az arc jellegzetes formáinak és arányainak megismerése érdekében, és természetesen a sok gyakorlás.

művészet

 

Most, hogy már ismerjük az ember arányait, és alapformáit le tudjuk rajzolni. Azonban a jó portréhoz az kell, hogy a kép visszaadja adott alany személyiségét is.  Ha már könnyedén megy az alapformák felvázolása, könnyebben tudja majd megjeleníteni modellje személyiségét is.

 

művész művészet

 

Figyeljük meg az emberek arckifejezését, és bátran használjunk többféle technikát. Rajzoljuk le barátainkat, családtagjainkat! A lenti képek különböző típusú emberekről és különböző technikákkal készültek.

művészet

 

Miután már megismerkedtünk az emberi alakok ábrázolási módjaival, következő leckénk segítségével ismerjük meg az állatok ábrázolását…

 


Hozzászólások 10. Lecke - A fej


Hajok

 
HUBKHBKHKNNKHJNKNKNHIHKNNIHKNNIHKNNIKNNIKNNIHKNNIHKNNIHHNNI

(0 szavazat)Értékeld ezt a hozzászólást!
SZABI - 2015-01-07 15:16:36
Válasz erre a hozzászólásra


Neved:

E-mail címed:

Hozzászólás címe:

Hozzászólásod:
10. Lecke - A fej

10. Lecke - A fej

 

 

  Belépés


E-mail:
Jelszó:
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Szakértő segít
Művészellátó házhozszállítás
MŰVÉSZELLÁTÓ Outlet
Művészellátó garancia
Ajándék

Eddigi nyertesek:
2013.06.24 - 2014.05.13
1.
2.
3.

Ide a 10 legtöbb szavazatot kapott alkotásból a három legmagasabb pontszámú kerül be. Az e havi forduló végéig 0 nap, 0 óra, 0 perc van hátra és a verseny jelenlegi állása a következő:

  Művészeti Kiállítások


Közelgő művészeti rendezvények, kiállítások...


H K Sz Cs P Sz V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

  művész blogokGrafikus tanfolyam

Itt adhatod meg, hogy hova küldjem a 10 ingyenes leckét...

  hozzászólások  művész fórum


Klubok

  a művész fórumon...  üzenőfal


művészellátó Elejéreművészellátó Visszaművészellátó Következőművészellátó Végére

Dina86 16:50: Kedves Artenter!!
Problémáim lennének!!
Regisztráltam, mivel azt hittem így megoldódik, de még rosszabb. Az adatlapomat nem érem el, önöknek üzenetet írni nem tudok. Érdekelne a 80 darabos Panpastel, de azt megnézni nem tudom mert amint rákattintot egy hozászólás jön elő és semmi más. Hetek óta próbálom, hol számítógépen hol telefonon, de sehol nem lehet megnézni. Így hogyan lehet önöktől rendelni, ha a termék adatlapját sem lehet megnézni?????
kikko 20:47: ... köszönöm a előre is a választ!
kikko 20:46: Találtam egy védőszemüveget az oldalon, ami fusinghoz alkalmazható. Ennek a szemüvegnek van szabvány száma? és mennyi az?
Gyertyaöntés tanfolyam tudomásunk szerint jelenleg nincsen Debrecenbe. De érdemes böngészni és folyamatosan rákeresni. Addig is az alábbi oldalt ajánljuk kiindulásnak: [katt]
ArtEnter művészet művészellátó 09:45: Kedves Kanda Rita!

Természetesen tudunk segíteni. A részletek tisztázása miatt kérem írjon nekünk egy közvetlen e-mailt, amely tartalmazza elérhetőségeit vagy fáradjon be személyesen Debrecen, Mester u. 36. szám alatti irodánkba. Szép napot!
ArtEnter művészet művészellátó 09:41: Kedves Feliratkozók!

A 10 ingyenes rajzleckét választóktól egy kis türelmet szeretnénk kérni, amíg a kollégáim kiderítik mi történhetett.
Addig is kérjük írjatok nekünk egy e-mailt az elmaradt leckék számával és mi közvetlenül eljuttatjuk hozzátok. Minden esetben kérjük ellenőrizétek spam leveleiteket is, hiszen lehet a levelünk nem is veszett el csak rossz helyre került.
Az új év tökéletes kezdet, hogy valami újba fogjatok, ezért ne habozzatok...
ArtEnter művészet művészellátó 09:37: Kedves niky052!

Weboldalunkon a minimális termékrendelési összeg 3.000 Ft, ezért amíg ezt az összeget el nem éred a rendszer nem engedi a tovább lépést. Amennyiben ez alatti összegben szeretnél vásárolni, kérlek vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben és megtaláljuk a megoldást! Szép napot!
Üdv
Olyan kérdésem lenne hogy én kézműves termékeket készítek többek között sajtot, tejünk Hajdú bihar megyei minőségi termék díjas elismerést kapott. Nagyon szeretnék egy egyedi mintát ami csak a mi sajtunkat öleli össze. Tudna nekem valaki segíteni ebben.
Üdvözlettel Kanda Rita
Tevepata
Egyáltalán nem küldenek semmiféle 10 ingyenes leckét!
művészellátó Elejéreművészellátó Visszaművészellátó Következőművészellátó Végére


  művész oldalak


Ugye tudod, hogy neked is lehet ingyenesen saját művész bemutatkozó weboldalad az ArtEnter művészet tagként?

Top művész oldalak:

Ritók Lajos művész oldala (48 napi látogatás)
fellah73 művész oldala (21 napi látogatás)
művészellátó művész oldala (20 napi látogatás)
Rabbit művész oldala (18 napi látogatás)
ArtEnter művészet művészellátó művész oldala (15 napi látogatás)

Legújabb művész oldalak:

Yodabá művész oldala
józsibá művész oldala
eddy művész oldala
jutanna művész oldala
[törölt felhasználó] művész oldala

művész művészellátó

  tartalom


tempera
kréta
művészet
hajtogatás
akvarell
festőművész
ceruza
művész
kreatív hobby
rajzolás
szalvéta
vászon
kreativ hobby
ábrázolás
ecset
kreatív ötletek
művészek
hobby bolt
kreatív bolt
művészellátó
kreatív hobbi
linóleum
pasztell
festomuvesz
muveszet
szalvétatechnika
festőállvány
festőmüvész
festőművészek
hobbi bolt
kreativhobby
olajfesték
hobbibolt
hobbyművész
ecsetek
müvész
festő istván
festő lászló
hornyik
kreativ hobbi
kreativ ötletek
kreatív hobby bolt
lászló festőművész
festő józsef
hobbybolt
jános festő
olajfestés
istván festőművész
kortárs művészet
festő sándor
hobby művész
kreativ bolt
magyar festő
jános festőművész
józsef festőművész
dekorációs bolt
kellék bolt
pasztel
zoltán festő
egyiptomi művészet
zoltán festőművész
kreatív hobbi bolt

  Viszonteladó


Művészellátó viszonteladó partnereket keresünk a következő városokban:
 
Budapest Debrecen Szeged Miskolc Pécs Győr Nyíregyháza Kecskemét Székesfehérvár Szombathely Szolnok Tatabánya Kaposvár Érd Veszprém Békéscsaba Zalaegerszeg Sopron Eger Nagykanizsa Dunaújváros Hódmezővásárhely Dunakeszi Cegléd Baja Salgótarján Vác Gödöllő Ózd Szigetszentmiklós Szekszárd Gyöngyös Mosonmagyaróvár Pápa Gyula Hajdúböszörmény Esztergom Kiskunfélegyháza Budaörs Orosháza Ajka Kazincbarcika Szentes Kiskunhalas Jászberény Szentendre Komló Tata Nagykőrös Siófok Makó Gyál Hajdúszoboszló Törökszentmiklós Keszthely Vecsés Várpalota Hatvan Karcag Dunaharaszti  

 
festő

Pirográf 24 részes

művész művészellátó

 

 

ArtEnter

Dimenzió Dekoráció Kft.
H-4026 Debrecen, Mester u. 36.
Hungary

Nyitva tartás:
Hétfőtől – Péntekig 8.00-16.30
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Elérhetőség:

info: +36 20 421 46 73

fax.: +36 52 427 333

E-mail: info@artenter.hu

 

MŰVÉSZET

a művészek és a művész kellékek egy helyen művészellátó

Webáruház készítés

Webáruház és közösségi portál készítés:  Webáruház készítés   |  Marketing:  Marketing   |  Téma: 10. Lecke - A fej - művészellátó